Sarjacross Acerbis Challenge 2020

Ilmoittaudu 24.9. päivään (Yyteri) tästä!

Raumalla ajetaan tällä kaudella Porin Moottorikerhon Acerbis Challenge sarjaa.
Yyterissä ajetaan 4 lähtöä ja Raumalla 2 lähtöä.

Ajopäivät ja paikat:

13.6.2020 Rauma klo 12:00

23.6.2020 Yyteri klo 17:30

21.7.2020 Yyteri klo 17:30

4.8.2020 Rauma klo 17:30

18.8.2020 Yyteri klo 17:30

24.9.2020 Yyteri klo 17:30

Kaudelle 2020 muutetaan luokkia. Otamme aikaisemmat luokat Yleinen, harraste, 85cc ja haastajat käyttöön. Kaikki luokat ajavat koko rataa.

Lisäksi junnukoulussa ajavat omaa sarjaansa aloittelevat kuljettajat.

Yleisessä luokassa ajavat pääsääntöisesti kilpailevat tai korkealla tasolla kilpailleet kuljettajat. Harrasteluokassa muut isolla pyörällä kilpailevat, 85 cc luokassa ajavat 85cc kilpailevat kuljettajat, haastajat luokassa kilpailevat aloittelevat 65-85cc kuljettajat.

Kilpailu:

Ilmoittautuminen tapahtuu ennakkoon nettisivujen kautta, ilmoittautumisen linkki ilmoitetaan lähempänä ajankohtana. 13.6.2020 ilmoittautumisen lomake, Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan luokka ja ajonumero sekä maksetaan osallistumismaksu. Ensimmäisessä Ilmoittautumisen yhteydessä voi ostaa koko sarjan osallistumismaksun Yyteriin 50€. Ilmoittautuminen tehdään jokaiseen kilpailuun erikseen.

Rauman Kuivassuolla aloitetaan 13.6 klo 12:00.

Acerbis Challenge 4.8.2020 aikataulu

luokkien ajoajat:
Haastajat 10 min+ 1 kierrosta
85cc 15 min+ 2 kierrosta
Harraste: yli 123cc 12min+ 2 kierrosta
Yleinen: yli 123cc 20min+ 2 kierrosta

Acerbis Challenge aikataulu:

Klo 17:00 Haastajat/85cc 10 min
Klo 17:10 Harraste 10 min
Klo 17:20 Yleinen luokka 10 min

Klo 17:35 lähtö 1 Haastajat 10 min+1 kierros
Klo 17:50 lähtö 1 85cc 15 min+2 kierrosta
Klo 18:15 lähtö 1 Harraste 12min+2 kierrosta
Klo 18:35 lähtö 1 Yleinen 20min+2 kierrosta
Klo 19:00-19:15 tauko
Klo 19:15 lähtö 2 Haastajat 10 min+1 kierrosta
Klo 19:30 lähtö 2 85cc 15 min+2 kierrosta
Klo 19:55 lähtö 2 Harraste 12min+2 kierrosta
Klo 20:15 lähtö 2 Yleinen 20min+2 kierrosta

****************************************************************************************

Acerbis Challenge lauantain 13.6.2020 poikkeva aikataulu:

luokkien ajoajat:
Haastajat 10 min+ 1 kierrosta
85cc 15 min+ 2 kierrosta
Harraste: yli 123cc 12min+ 2 kierrosta
Yleinen: yli 123cc 20min+ 2 kierrosta

Acerbis Challenge aikataulu:

Klo 12:00 Haastajat 10 min
klo 12:10 85 cc 10 min
Klo 12:20 Harraste 10 min
Klo 12:30 Yleinen luokka 10 min

Klo 12:45 lähtö 1 Haastajat 10 min+1 kierros
Klo 13:00 lähtö 1 85cc 15 min+2 kierrosta
Klo 13:25 lähtö 1 Harraste 12min+2 kierrosta
Klo 13:45 lähtö 1 Yleinen 20min+2 kierrosta
Klo 14:15-15:00 tauko
Klo 15:00 lähtö 2 Haastajat 10 min+1 kierrosta
Klo 15:15 lähtö 2 85cc 15 min+2 kierrosta
Klo 15:40 lähtö 2 Harraste 12min+2 kierrosta
Klo 16:00 lähtö 2 Yleinen 20min+2 kierrosta


Tämä aikataulu käytössä vain lauantaina 13.6. muina kertoina normaalit aikataulut!

****************************************************************************************

Yyterin aukioloajoista johtuen, kerhokilpailujen aikataulu on tiukka, harjoitukset alkavat klo 17:00. Rauman Kuivassuolla 4.8 siirretään aikataulua 30 min eteenpäin. eli harjoitukset alkavat klo 17:30.

Lähdöt ajetaan periaatteessa non-stoppina ja aikataulu on lähinnä ohjeellinen. Kuljettajien pitää itse seurata aikataulua ja olla oikeaan aikaan lähtöpuomin takana. Jokainen kuljettaja/huoltaja on velvollinen osallistumaan lippumies/toimitsija tehtäviin.

Acerbis Challengen osallistumismaksu on kaikissa luokissa 15€/Yyterin koko sarjamaksu 50€, Rauman osallistumismaksu on RaSMK ja PMk jäsenille/kausikorttilaisille 15€/kerta, muilta 15€ +10€ ratamaksu.

Illan aikana ajettavat luokkien ajoajat:

Haastajat/85cc 10 min+ 2 kierrosta
Harraste: yli 123cc 12min+ 2 kierrosta
Yleinen: yli 123cc 20min+ 2 kierrosta

Acerbis Challenge 2020 aikataulu:

Klo 17:00 Haastajat/85cc 10min
Klo 17:10 Harraste 10min
Klo 17:20 Yleinen luokka 10min

Klo 17:30 lähtö 1 Haastajat/85cc 10min+2 kierrosta
Klo 17:50 lähtö 1 Harraste 12min+2 kierrosta
Klo 18:10 lähtö 1 Yleinen 20min+2 kierrosta
Klo 18:35-18:50 tauko
Klo 18:50 lähtö 2 Haastajat/85cc 10min+2 kierrosta
Klo 19:10 lähtö 2 Harraste 12min+2 kierrosta
Klo 19:30 lähtö 2 Yleinen 20min+2 kierrosta

Pistelasku:

Kaikki luokat:
1.25 p., 2. 22 p., 3. 20 p., 4. 18 p., 5. 16 p., 6. 15 p., 7. 14 p., 8. 13 p., 9. 12 p., 10. 11 p., 11. 10 p., 12. 9 p., 13. 8 p., 14. 7 p., 15. 6 p., 16. 5 p., 17. 4 p., 18. 3 p., 19. 2 p. ja 20. 1p.

Lopputuloksista vähennetään kaksi huonointa eräsijoitusta (eli eränä huomioidaan myös mahdolliset kuljettajan tyhjä erä poissaolon tms. syyn takia). Tasapistetilanteiden sattuessa loppupisteissä paremmat eräsijoitukset ratkaisevat edun kilpailijoiden välillä.

Syksyllä valittaessa PMK:n kerhojoukkueita otetaan myös kerhokilpailujen tulokset huomioon. Kerhoa edustamaan valitaan kilpailuissa ja kerhokilpailuissa parhaiten menestyneet kuljettajat. Tuloksiin lasketaan 10 parhaan erän sijoitukset.

Acerbis arpoo sarjan päätyttyä osallistujien kesken kolme palkintoa lisäksi Yleinen ja harrastaja-luokkien kolme parasta palkitaan Acerbis-lahjakorteilla, 85cc ja haastajat-luokan kolme ensimmäistä saa palkinnot. Yleisen luokan voittaja saa PMK:n kerhomestaruudesta kiertopalkinnon. Palkintojenjako kauden päätöstilaisuudessa.

Kerhokilpailuihin kaikki kuljettajat osallistuvat omalla vastuulla, joten osallistujien vakuutusten on oltava kunnossa. Kuljettajien suositellaan ostavan itselleen lisäksi SML:n harrasteurheilulisenssin.

Tutustu uuteen harrastelisenssiin SMLMotocross.fi nettisivuilta.

Luokkajaot:

Yleisessä luokassa ajavat Motocross/Enduro A luokitellut, MXB, MXJ ja MX125 kilpailevat kuljettajat.

Harraste luokassa ajavat isolla pyörällä ajavat harraste kuljettajat.

85cc luokassa ajavat kokeneet 85cc kuljettajat.

Haastajat luokassa ajavat 65cc-85cc aloittelevat kuljettajat

Porin Moottorikerholla on oikeus siirtää kuljettajia eri luokkien välillä mikäli kuljettaja ajaa ”väärässä” luokassa nopeutensa vuoksi.

Luokkajaot ja lisäinfot PMK:n sivuilta.

Ilmoittaudu tästä!