Motocross?

Motocrossia ajetaan suljetulla luonnonmukaisella radalla, joka on 1,5 - 2 km pitkä. Suomalaiset radat ovat yleensä pehmeitä hiekkaratoja, mutta joukkoon mahtuu myös kovempia ratoja kuten Rauman Kuivassuon rata. Kilpailuissa kilpailijat starttaavat 30:n tai yleisesti 40:n puomin takaa. Kilpailuerät vaihtelevat 15 - 30 minuuttiin luokasta riippuen.

Laji on vauhdikas ja fyysisesti vaativa. Motocrossurheiluun panostavat nuoret rakentavatkin hyvän peruskunnon jo talven aikana ja huolehtivat ruokavaliostaan varsinkin ajokauden aikana, joka alkaa huhtikuun loppupuolella ja päättyy lokakuun puolella.

Laji vie monesti myös koko perheen mukanaan, koska huoltojoukkoja tarvitaan. Isät ja kaverit hääräävät mekaanikkoina ja valmentajina, koska ajokaluston ja ajajan on oltava kunnossa. Äidit ja tyttäret pitävät huolen muonituksesta ja vaatetuksesta eikä sitä henkistä puoltakaan pidä unohtaa. Motocross harrastuksena luo uusia sosiaalisia kontakteja niin nuorten kuin vanhempienkin keskuudessa. Harrastuksen voi aloittaa heti kun kaksipyöräisellä pysyy pystyssä ja yläikärajaa ei ole.

Motocross on kuulunut RaMK:n suosituimpiin lajeihin kerhon toiminnan alusta asti. Vuosittain keväällä järjestettävä West Cross Weekend on perinteisesti ollut jo 12 vuoden ajan RaMK:n kauden päätapahtuma, joka avaa kotimaisen Motocross kilpailukauden. Kilpailu on kaksipäiväinen ja se ajetaan Laitilassa ja Raumalla. Kilpailuun on joka vuosi osallistunut pitkälti yli 200 kuljettajaa ympäri Suomen.

Olet tässä: rasmk.fi Motocross Motocross?